Шампионът на България – Лудогорец, трябваше да премине през дузпи, за

...
Шампионът на България – Лудогорец, трябваше да премине през дузпи, за
Коментари Харесай

Лудогорец взе Суперкупата след дузпи

Шампионът на България – Лудогорец, трябваше да премине през дузпи, с цел да порази носителя на SESAME Купа на България – Левски, за Суперкупата на България. В постоянното време двата тима направиха 2:2 в извънредно интересн мач на „ Васил Левски “.

„ Орлите “ трябваше да наваксват пасив против „ сините “, откакто Георги Миланов даде задатък на столичани с изтънчено осъществяване в 41-ата минута, само че два гола на Кирил Десподов през втората част (68 и 71-дузпа) обърнаха развоя за 11-кратния първенец, само че в добавеното време Келиан ван дер Каап изравни за столичани, с цел да прати мача да се реши с дузпи.

Генерално, „ сините “ бяха по-дейният тим през първата част на „ Васил Левски “ и разумно се отдръпнаха с гол задатък, само че през втората част Лудогорец заигра на по-голяма скорост и отборът на Анте Шимунджа стартира да разиграва по-умело топката по двата фланга, което затрудни защитата на тима, воден от Станимир Стоилов, която се пропука малко повече от 100 секунди игра. В последна сметка нидерландският защитник на Левски изравни резултата, което прати още веднъж в възторг „ сините “ почитатели.

При дузпите по-коравият тим се оказа този от Разград, като пропуски на  Мартин Петков и Асен Митков от символичните посетители ги лишиха от втори трофей за 2022-а година.

Мачът в центъра на София стартира с лек териториален превес на разградчани, а в седмата минута Хосе Кордоба от „ сините “ получи жълт картон след удар с лакът в главата на Кирил Десподов. В 12-ата минута Роналдо от Левски имаше искания за дузпа за нарушаване от Антон Недялков, само че бразилецът от символичните посетители падна прекомерно леко, с цел да даде мотив на Кабаков да уточни бялата точка.

Секунди по-късно Левски сътвори доста положително нахлуване, откакто Уелтън подмина с лекост на аутлинията защитник на Лудогорец. След това той опита изострен пас към Роналдо, само че Антон Недялков спря паса. В 14-ата минута „ сините “ излязоха напред в резултата, откакто Филип Кръстев даде добър извеждащ пас към Илиян Стефанов, с цел да може той да осъществя. Бившият състезател на Берое и Локомотив София беше в засада и попадението беше анулирано.

В 25-ата бенинският защитник на Лудогорец Оливие Вердон получи жълт картон, откакто изрази бурно възмущение за фал против Уелтън по отношение на рефера Кабаков.

Три по-късно Левски нацели гредата на Лудогорец. Роналдо центрира отляво, като топкат рикошира в крайници на Недялков, а топката закупи параболична траектория, след което „ кацна “ върху гредата на Серджио Падт. След това кълбото отиде във Филип Кръстев, който стреля, само че право в нидерландския пазач на „ орлите “.

Осем преди края на първата част Филип Кръстев опита удар от сериозна отдалеченост при свободен удар, само че топката спря малко пред трибуните на Сектор „ Г “ на „ Васил Левски “. В 40-ата Падт два пъти блокира удари на играчи на Левски. Първо Роналдо опита да осъществя, само че без триумф, след което Келиан ван дер Каап притича да довкара, само че още веднъж в тялото на стража. Последва мощен удар на Каули Оливейра по диагонала с левия крайник, само че топката отлетя настрана на вратата, защитавана от младия Пламен Андреев.

В 42-ата минута Левски откри резултата, и то по какъв метод. Роналдо напредна отляво и потегли да лъже Недялков. Бразилецът се оплете и топката рикошира сред двамата, само че в последна сметка подаде към Георги Миланов, въпреки несполучливият шпагат на Мануел Шоу. №7 от „ Герена “ шутира мощно с левия крайник, след което топката влетя зрелищно във вратата на Лудогорец – 0:1 за Левски.

Националният селекционер Младен Кръстаич, както и неговият асистент – Иван Иванов, гледат онлайн срещата на „ Васил Левски “, както и други куп значими лица от родния футбол. На почивката Шимунджа направи две промени в своя титулярен състав, като пусна в игра Игор Тиаго и Рик Джонатан, а те замениха Тисера и Текпетей, който беше с жълт картон.

В 54-ата минута се откри първият преференциален късмет за „ орлите “. Кирил Десподов имаше отлична опция да изравни резултата, откакто се оправи добре с Цунами, след което трансферира с лекост бразилеца, с цел да си настройки топката на левия крайник. Последва удар, само че Андреев с крайник мазета топката. Преди да беше минал час игра Рик изведе изтънчено Каули в наказателното поле на Левски, откакто топката беше пратена от единия на другия фланг, само че Пламен Андреев с една ръка спря бразилския плеймейкър на „ орлите “.

След малко повече пък от час игра Уелтън беше изведен вляво от Стефанов. Той шутира през двама бранители в зелено, само че за негово страдание шутът профуча настрана. Тиаго се появи на терена на почивката и имаше два шанса до 65-ата минута за гол, само че и при двата беше в засада. В 69-ата минута пък Рик Джонатан изкара топката на фланга вляво, където беше Антон Недялков. Капитанът на Лудогорец пласира изострен пас към Кирил Десподов, който беше „ пропуснат “ от отбраната на Левски, с цел да може българинът с външната част на десния си крайник да порази Левски – 1:1.

Напорът на „ орлите “ донесе нужния резултат секунди по-късно. Ван Дер Каап погуби с лекост една топка от Рик Джонатан. Бразилецът откри метод, по който да продължи топката за Игор Тиаго, който финтира Пламен Андреев, а младият вратар на Левски задържа с дясната си ръка за левия крайник Тиаго, с цел да разреши на Кабаков да уточни бялата точка. Зад топката застана Десподов, който беше непогрешим – 2:1 за Лудогорец.

Левски натисна своя противник, а във втората минута от даденото продължение „ сините “ изравниха в мача. Тогава Петрис получи вдясно и даде пас към Роналдо. Бразилецът отигра доста неприятно, само че за него шанс топката се върна към Ван дер Каап, с цел да може нидерландецът да порази лудогорската врата – 2:2.

Това беше и последният по-интересен миг в срещата, като до края на мача Лудогорец стигна до ъглов удар, от който не произлезе нищо и пристигна време за дузпи. Ивелин Попов стреля доста добре в десния ъгъл на Падт, а нидерландецът се хвърли тъкмо там, само че изстрелът на опитния българин беше задоволително добър – 1:0 при дузпите. Лудогорец стартира с Каули, като бразилецът прати топката в долния ляв ъгъл на Андреев, той докосна топката, само че тя беше по-силна от предстоящото – 1:1. Стоилов избра Марин Петков за втори избор, а младокът опита паненка, само че Падт избави за първи път дузпа в кариерата си за Лудогорец, и то с една ръка. Рик Джонатан стреля мощно в долния десен на младия Андреев, само че този път младокът избави удара на бразилеца. Левски излезе напред в резултата след непогрешим изстрел на Хосе Кордоба. Последва и праволинеен изстрел на Сисиньо за 2:2.

Билал Бари още веднъж прати напред Левски напред в резултата, откакто пласира добър удар в долния ляв ъгъл на Падт. Игор Тиаго се оправи с напрежението и шутира в средата – 3:3. Асен Митков застана да бие и реши да прати топката вдясно на Падт, само че нидерландецът отрази.

ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ 2:2 

0:1 Георги Миланов (41)

1:1 Кирил Десподов (69)

2:1 Кирил Десподов (72-дузпа)

2:2 Келиан ван дер Каап (90+3)

Рефер: Георги Кабаков (Пловдив)

Стадион: „ Васил Левски “ (София)

Източник: Гонг.бг
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР